"Няма как да се стигне до обща позиция за военна помощ за Украйна със заклинания". Това заяви евродепутатът Радан Кънев пред БНР часове преди коалиционния съвет, на който трябва да бъде обсъдено предоставяне на оръжие за Украйна.

Той обясни, че е ясно какво иска да чуят избирателите на БСП, много добре знаят какво искат да чуят избирателите не само на "Демократична България", но и на голяма част от избирателите на "Продължаваме промяната".

Управляващите обсъждат военна помощ за Украйна на коалиционен съвет  днес

Управляващите обсъждат военна помощ за Украйна на коалиционен съвет днес

Договарят и бъдещо посещение в Украйна

"Добре виждаме, че много български политици стъпват внимателно и чакат да прочетат първо във вестника какво е общественото мнение през призмата на актуалната социология, преди да направят каквото и да било изявление, камо ли да вземат решения", обясни Кънев.

Относно призива на премиера Кирил Петков всеки български гражданин да дари по една заплата в помощ на Украйна, евродепутатът изтъкна, че след два месеца военни действия всеки е направил това, което е преценил за правилно и възможно.

Кирил Петков оповести банкова сметка за Украйна

Кирил Петков оповести банкова сметка за Украйна

Коалиционният съвет ще е идната седмица

"Повечето хора, които познавам, са дарили средства, включително по военните сметки на Украйна, които не са тайна. Добре е, че българското правителство заема ясна позиция, но това не може да бъде новина, не е новината, която се очаква. Новината, която се очаква, е, както и самият премиер каза в изявленията си - дали има обща българска позиция по темата за подпомагане на Украйна с оръжия. Такава позиция видимо няма и следващият въпрос е дали тя може да бъде изградена", каза Кънев.