Победа на първи тур. Тази цел постави пред кандидатпрезидентската двойка Румен Радев - Илиана Йотова Инициативният комитет, издигнал кандидатурата им. В понеделник те внесоха документите за регистрация на настоящия президент за предстоящия на 14 ноември вот.

"Защо ще победим още на първи тур - залогът на тези избори е голям. Разделителната линия тук не е между партии и партийците. Тя е между клиентелата на корупцията и между нейните противници. Тук победата е предизвестена", каза Анна Заркова, съпредседател на ИК на Радев.

Представители на БСП, депутати и опозиция, АБВ, ИТН зад двойката Радев-Йотова

Представители на БСП, депутати и опозиция, АБВ, ИТН зад двойката Радев-Йотова

Инициативен комитет издига Радев и Йотова за втори мандат

"Радев застана до своя народ, когато народът излезе на площадите и поиска една по-справедлива България. Той води много битки за нас и наш ред е да застанем зад него. Защото никой не може да направи нищо сам. Затова ние с колегите заставаме зад Радев и Йотова", добави още тя.

Както традиционно обещават всички преди избори, от ИК на Радев посочват също - няма да се води компроматна и "мръсна" кампания. "Нашите кандидати ще водят една положителна кампания, няма да има замеряне с компромати. Разбира се, при нападки трябва да отвръща, но в рамките на добрия тон, което г-н Радев и г-жа Йотова винаги са правили", каза Цветеслава Гълъбова, също съпредседател на ИК.

Радев: Изборът ще е по-труден заради размиване на мажоритарния елемент

Радев: Изборът ще е по-труден заради размиване на мажоритарния елемент

Предстои избор на бъдеще и ценност

При регистрацията на кандидатурата на Радев и Йотова за още един мандат на "Дондуков" 2 в ЦИК бяха внесени 4275 подписа на граждани.