Да живеят българо-турските приятелски отношения. Това пожела турският посланик Хасан Улусой, след като получи орден Мадарски конник първа степен от президента Румен Радев.

Той заслужава признание за приноса му за развитие на отношенията между Република България и Република Турция, заяви държавният глава. Радев отчете активната дейност и професионална отдаденост на турския дипломат. 

Президентът изтъкна добросъседските отношения между двете държави и равнопоставеността на взаимното отношение и уважение. С негово съдействие бяха организирани редица срещи на високо политическо ниво и бе интензифициран двустранният политически диалог, заяви още президентът. Той е доволен от динамичното търговско сътрудничество между България и Турция, както и от устойчивият ръст на стокообмена между двете държави.

Радев отчете и успешното инвестиционно сътрудничество, както и взаимоотношенията в сферата на енергетиката и диверсификация на източниците.

Президентът отбеляза още и ползотворното сътрудничество в сферата на сигурността. На свой ред посланик Улусой благодари за вечното му държавно отличие. Той отчете, че страната ни е съюзник.

Нашите държави се радват като съюзници и партньори, заяви дипломатът и отново очерта добрите отношения между България и Турция. За две години над 120 срещи на високо ниво са проведени между представители на двете държави. България е като втори дом за нас, заяви посланик Улусой.