Президентът Румен Радев е готов със състава на новия служебен кабинет. Това обяви самият той след откриването на учебната година в Основно училище "Христо Смирненски" в Пазарджик, съобщава bTV.

Държавният глава обаче не коментира имена на евентуални министри в служебното правителство, а заяви, че то ще бъде представено официално утре.

Той отказа и да даде оценка за депутатите в 46-ото Народно събрание, подчертавайки, че тя ще бъде дадена от избирателите на следващите избори.

В Пазарджик Радев приветства учениците и учителите по случай 15 септември.

Румен Радев мълчи за състава на новия служебен кабинет

Румен Радев мълчи за състава на новия служебен кабинет

Със състава ще се запознаем на 16 септември

Българското училище не е просто храм на знанието, това е свято място, където нашите деца се превръщат в осъзнати личности, заяви той и допълни, че именно от българското училище и българския учител зависи нашите деца да бъдат заредени с адекватни знания, със стремеж към новото и към непрекъснато самоусъвършенстване.

Припомняме, преди дни стана ясно, че президентът ще разпусне парламента на 16 септември, четвъртък, и ще назначи служебно правителство.

До разпускането на 46-ото НС се стигна, след като беше провален и последният шанс за съставяне на редовен кабинет - БСП, които получиха третия мандат, както и в предишното 45-то Народно събрание, не успяха да излъчат правителство.

В крайна сметка на 7 септември БСП върнаха мандата.

Президентът разпуска парламента на 16 септември

Президентът разпуска парламента на 16 септември

Тогава ще бъде назначено и служебно правителство