Президентът Радев и унгарският премиер Виктор Орбан обсъдиха необходимостта от реформа в миграционната политика на ЕС, съобщиха от администрацията на президента.

Двамата бяха категорични, че Европейският съюз все още няма кризисен план, който да бъде приложен при внезапен миграционен натиск по външните европейски граници и това да се промени.

7 мигранти се удавиха до о. Лесбос

7 мигранти се удавиха до о. Лесбос

Лодката с мигрантите претърпяла инцидент

Партньорството между България и Унгария е изградено върху дълбоки исторически, културни и духовни връзки и е независимо от политическите промени, в която и да е от двете държави. Това бе общата позиция на държавния глава Румен Радев и унгарския премиер Виктор Орбан. Двамата проведоха среща в Будапеща в рамките на официалната визита на българския президент Румен Радев в Унгария.

По време на срещата Радев оцени високо политиката на унгарското правителство за социални и данъчни облекчения за младите семейства.

Обсъдено беше и двустранното сътрудничество в сферата на енергетиката, подходите в двете държави за енергийна диверсификация и по-голяма сигурност в доставките на енергийни ресурси.

Радев: Една малка България са изградили сънародниците ни в Унгария

Радев: Една малка България са изградили сънародниците ни в Унгария

Запазват родния дух и култура и издигат авторитета на България

Румен Радев разговаря и с председателя на парламента Ласло Кьовер на втория ден от своята визита. Двамата изтъкнаха доброто сътрудничество между двата парламента, което разкрива благоприятни перспективи за последващо задълбочаване на приятелските връзки между България и Унгария.