В никакъв случай не може да се даде еднозначна оценка. Полицията успя да ограничи групите, които наричаме провокатори.

Това заяви политологът Румяна Коларова пред Bulgaria ON AIR на въпрос дали са по-спокойно протестиращи и политици след вчерашния протест.

"В момента всеки си говори на своите избиратели. Премиерът - на своите, президентът - на своите потенциални избиратели. Парламентарната кампания ще предопредели резултата от президентските избори".

По думите ѝ Румен Радев е направил радикална крачка. Борисов пък обикалял с "джипката" и показвал нещата, които върши властта.

"Никой не коментира думите на университетската преподавателка, според която демокрацията живее на основата на диалог и взаимни компромиси", посочи Румяна Коларова.

Според нея в момента тези, които взимат решенията, са парламентарните групи. "Там виждате, че едната страна категорично отказва да потърси решение. Ако погледнем протестиращите - те се разделиха ясно", допълни политологът. 

Паритет между ГЕРБ и БСП при избори сега

Паритет между ГЕРБ и БСП при избори сега

42% не смятат, че протестите ще доведат оставка на правителството

Според главния редактор на в. "Труд" - Петьо Блъсков, цялата тази неориентираност води до огромни трудности за живота, свързан с блокади. Имало и елементи на терор.

"Има нужда от конструктивни приказки, а засега сме свидетели на лавина от деструктивни. Разпространяваме тъпи клишета, а когато се говори публично, трябва да се ползва ясна реч. Конструктивното говорене започва с конкретни управленски действия", заяви той.

Политическата конкуренция била налице и оставало да видим кой ще победи в мача. Това обаче не бивало да е за сметка на качеството ни на живот, отбеляза той.

"Политическата каша, в която България затъва, тъй като нямаме опозиция. Тази, която имаме, изпада по рейтинг. Но те не са опозиция. Няма конкуренция и това е трагедията", подчерта Блъсков.