Президентът Румен Радев ще представи днес състава и ще назначи новото служебно правителство. Също днес той ще разпусне и Народното събрание. Официалната церемония, на която президентът Румен Радев ще представи бъдещото правителство, ще се проведе от 09.00 часа на "Дондуков" 2.

Самият президент обяви, че е готов със състава на кабинета, но го запази в тайна. Служебният премиер Стефан Янев очаква отново да заеме същата длъжност в следващия служебен кабинет.

На финала на 46-то НС депутатите мислят за големи мнозинства в следващото

На финала на 46-то НС депутатите мислят за големи мнозинства в следващото

Преобладават думи като разум, диалог, компромис, коалиции

По непотвърдена информация се очаква постовете на финансов и икономически министър в следващия служебен кабинет да бъдат заети от други хора, като така двамата досегашни министри биха могли да се впуснат в предизборната надпревара за парламентарния вот на 14 ноември - под какъв формат още не е ясно обаче.

Припомняме, че вчера едседателят на 46-тото Народно събрание Ива Митева прочете президентския указ за разпускане на парламента.

Радев няколко пъти изисква от депутатите да гласуват актуализация на бюджета, особено на фона на очакванията за второ служебно правителство, което да управлява страната до края на годината. След гласуването на актуализацията обаче, държавният глава даде и още един работен ден на депутатите, така че те да успеят да гласуват и връщането на Бюрото за защита от управлението на главния прокурор към Министерство на правосъдието, както беше и до 2014 г.

Радев готов със състава на новия служебен кабинет, но го пази в тайна

Радев готов със състава на новия служебен кабинет, но го пази в тайна

Оценка за депутатите в 46-ото НС щели да я дадат избирателите

До разпускането на 46-то Народно събрание се стигна след като и третият проучвателен мандат не беше успешен - БСП не успяха да съставят кабинет, а на 7 септември те върнаха мандата на президента.

Предсрочните избори ще се проведат 2 в 1 с президентските, насрочени от НС на 14 ноември 2021 г.