Президенът Румен Радев призова лидера на ГЕРБ Бойко Борисов да не използва партията си като щит, а да се кандидатира за президент на предстоящите президентски избори на 14 ноември.

Коментара си държавният глава направи, след като взе участие в официалното откриване на новата академична година в Минно-геоложкия университет "Св. Иван Рилски".

Той изрази недоумение с какви аргументи излизат политическите му опоненти да не обявят кандидатите си за президент и вицепрезидент - да не се стреля по тях.

И фолкпевицата Луна се включи в надпреварата за президент

И фолкпевицата Луна се включи в надпреварата за президент

"Искам да си доставя това удоволствие да отида да гласувам за себе си."

Според Радев е редно Бойко Борисов да се кандидатура за президент. След всички изговорени приказки и предизвикателства, мисля че това е личният избор, посочи държавният глава.

Радев не иска да се превръща в гадател за това дали би могъл да спечели президентските избори още на първия тур, но разчита на подкрепата на всички българи, които искат промяна и искат България да бъде нормална, демократична, свободна и модерна държава.

Той не се меси в работата на нито един министър, но очаква МВР и службите да продължат да работят решително и да защитят честността на изборите на 14 ноември.

"Грозното явление на купения вот няма място в една демократична държава и е странно, че някои партии упорито се идентифицират с него", коментира Радев.

Борисов крие до последно кандидата за президент на ГЕРБ, за да не го докопа Радев

Борисов крие до последно кандидата за президент на ГЕРБ, за да не го докопа Радев

Ако името му стане ясно по-рано, щяло да има атака към него

Запитан дали председателят на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева е била на среща в президентството, Радев уточни, че е била на "Дондуков" 2 в началото на септември месец с цел работа. Тя споделила на държавния глава какви са световните тенденции в икономиката, развитието на инфлацията и какви могат да бъдат последствията за България.

По повод мерките с оглед на галопиращите цени на електричеството Радев заяви и че служебното правителство е започнало да въвежда ред в хаоса в енергетиката, насаден от предишните управляващи.

По думите му има още много работа, за да се намерят верните решения, да се отстранят една по една олигархичните зависимости в нашата енергийна система.

Първите резултати са налице и трета поредна седмица цените на тока в България са едни от най-ниските в Европа - това е заслуга на служебното правителство за неговите бързи и отговорни действия, категоричен бе Румен Радев.

Бойко Борисов: Изборите са предрешени

Бойко Борисов: Изборите са предрешени

Радев превърна България в царство на хаоса, а парламентът бил слуга на президента