"На този ден цялото ни общество се обръща към вас с признателност и благодарност за професионализма, всеотдайността, благородството, състраданието и хуманността, с които е изпълнен вашият ежедневен труд." Това заявява президентът Румен Радев в приветствие към лекарите и медицинските специалисти в страната по повод 7-ми април - Световния ден на здравето.

В поздравлението си президентът посочва, че знанията и уменията на медиците допринасят за възхода и развитието на страната ни във всички области на обществения и икономически живот, защото здравето на хората е най-голямата ценност за всяко общество.

Държавният глава подчертава, че системата на здравеопазване в България е натоварена с немалко проблеми и именно медицинските работници са призвани да върнат доверието на хората.

За съдействие призова Ананиев лекарите на професионалния им празник

За съдействие призова Ананиев лекарите на професионалния им празник

По думите му те са водещият фактор, за да го има здравеопазването

"Необходимо ни е подобряване на достъпа до здравни грижи и повишаване на качеството и ефективността на лечението", изтъква държавния глава.

По думите му проблемите в детското и майчиното здравеопазване трябва да намерят адекватно решение.

Сред основните причини за дефицита на кадри, президентът откроява ниското заплащане, условията на труд и неравенствата в разпределението на финансовия ресурс в системата на здравеопазването.

Въпреки това той изразява надежда, че със своя опит и знания медицинските работници ще допринесат за разрешаването на тези проблеми.

Отбелязваме Световния ден на здравето

Отбелязваме Световния ден на здравето

В парка "Заимов" се провежда безплатна скринингова акция