Стабилният банков сектор е фактор за успешното преодоляване на кризите. Това заяви президентът Румен Радев по време на среща с представители на борда на директорите на "Юробанк Груп". В разговора участва и Петя Димитрова, главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на Пощенска банка, дъщерно дружество на банковата група.

По време на разговора бе отбелязано, че България и Гърция са пример за добросъседство и стратегическо партньорство в нашия регион и работят постоянно за разширяване на двустранните отношения.

Държавният глава открои българо-гръцкото сътрудничество в сферата на икономиката, енергетиката и туризма, принос за което има и банковият сектор.

Окончателно: България излезе от две международни банки

Окончателно: България излезе от две международни банки

Николай Дренчев от "Възраждане" призова депутатите да преосмислят решението си

От своя страна представителите на борда на директорите на "Юробанк Груп", които са в София за провеждане на заседание на борда на директорите за първи път извън Гърция, заявиха, че България е сред основните пазари на банковата група и изразиха готовност за разширяване на дейността си у нас. Като перспективни области бяха откроени енергетиката, туризмът, дигиталната и инфраструктурна свързаност.

На срещата беше обсъдено и състоянието на европейската икономика предвид предизвикателствата, пред които държавите на континента са изправени.

Радев бе категоричен, че Европа трябва да работи за запазване на своята конкурентоспособност и икономическа жизнеспособност.