Възстановяването на чувството за справедливост и гарантирането на социалната сигурност на гражданите са пътят, по който страната ни трябва да поеме, за да се справи с тревожните демографски тенденции и обезлюдяването.

Това заяви президентът Румен Радев в официалния си фейсбук профил по повод 1 май.

Според него българите ще предпочетат страната ни за житейската си и професионална реализация, когато работата тук гарантира адекватни доходи, достойнство, сигурност и перспективи.

Хората на почтения труд създават смисъл, благополучие и достойно бъдеще за всички и това е големият урок в Деня на труда и на международната работническа солидарност, посочва президентът. По думите му 1 май е олицетворение на просветеното общество, което уважава и насърчава честния труд и гради своето развитие на тази основа.

Историята на този ден е хроника на борбата на поколения за правата на работещите и за гарантиране на достойното заплащане на труда. Без социална справедливост всяко общество е обречено на несигурност, разделение, противоречия и кризи, които го обезсилват и правят невъзможно постигането на големи национални цели, допълва Румен Радев.

Близо 250 000 са нарушенията на трудовите права за 2023 г.

Близо 250 000 са нарушенията на трудовите права за 2023 г.

17 038 сигнали за нарушения на труда са постъпили в структурите на КНСБ през изминалата година