Независимият народен представител, напуснал ПП/ДБ - Радостин Василев, ще сезира в понеделник главния прокурор Борислав Сарафов заради отправени от Лена Бориславова заплахи за живота му.

Пред журналисти в кулоарите на парламента Василев отново прочете текста от съобщението, изпратено му от Бориславова, по време на скандала вчера в пленарна зала и острите думи на Василев срещу Мирослав Иванов от "Промяната", който е съпруг на Бориславова.

News.bg не публикува тази част от "дебатите" вчера в пленарна зала, тъй като отново трябваше да напишем заглавие "Един дебат, който news.bg не би искал да отразява", както вече сме правили, както и да се извиняваме на читателите за загубеното време.

"Тъкмо да си помисля, че не може да паднеш по-ниско и хоп - намираш нови дъна. Нищо, ще почакам, ще си изчезнал", гласи текстът на съобщението, което Василев прочете вчера от трибуната в пленарна зала, а днес отново и на медиите.

"Когато разкрих записите с националното предателство на ПП, тогава беше образувано досъдебно производство във връзка с някакви заплахи срещу мен, за които не бях уведомен. Единственото, което разбрах тогава и заради което ми беше назначена охрана е, че е трябвало да изчезна преди пресконференцията. Във връзка с това, че докато съм бил в "Промяната" знам, че Кирил Петков и Лена Бориславова бяха много близки с Алексей Петров, във връзка с това, че адвокат, с който Лена Бориславова работеше, се удави в герана си, във връзка с това, че бе убит Къро, който според СРС-тата, които чухме, е близък с "Промяната", във връзка с заплахите срещу министър Йоловски, на който е назначена охрана, защото е заплашван от Кирил Петков, смятам че Кирил Петков и Лена Бориславова заради безобразията, които разкривам, са склонни да се опитат по някакъв начин наистина да изчезна", сподели опасенията си Радостин Василев.

Прокуратурата предаде на съд Радостин Василев

Прокуратурата предаде на съд Радостин Василев

Предстои насрочване на разпоредително заседание