Цената на енергията най-много интересува енергийно бедните. Това заяви в студиото на Би Ти Ви депутатът от ДСП Рамадан Аталай за обявените цени на парното и тока от КЕВР.

По думите му ако не беше въведен мораториумът на цената на тока, сега ръстът е щял да е по-умерен. Според него сме държава на енергийно бедни, само че няма определение кой е енергийно беден. "Защо не оставят енергетиката в ръцете на енергетиците?" - недоумява Аталай.

Аталай: Управляващите върнаха КЕВР под егидата на политиците

Аталай: Управляващите върнаха КЕВР под егидата на политиците

С намаляването на членовете от 9 на 5 управляващите ще упражняват влияние...

С доставките на газ се занимавали Асен Василев и Лена Бориславова. Началникът на кабинета на премиера, по думите му, ходела на весели срещи в САЩ за газа. Депутатът пита какво сме направили, за да получаваме все още газ от "кладенеца" "Газпром" преди да изкопаем новия кладенец.

Проблемът на властта, според него, е прекаленото самочувствие и липсата на дипломация. Затваряме крана на единия брат и отиваме да се молим на другия брат с една поза пълзейки, изтъкна народният представител от ДПС.

Нямаме капацитет за разтоварване на газа, но такъв имат частни фирми. Затова и той попита ще купуваме ли капацитет. Не съм виждал втечнен газ, който да е по-евтин от тръбния, обясни Рамадан Аталай.

Рамадан Аталай не вярва, че втечнения газ от САЩ е по-евтин

Рамадан Аталай не вярва, че втечнения газ от САЩ е по-евтин

Той изтъкна, че причината за това, че разходите по доставката оскъпяват газа

От коментара му стана ясно, че ДПС не се страхува от заплахите на премиера, че ще ги оправи, а просто са възмутени. Кирил Петков само се занимавал с ДПС и Делян Пеевски, вместо да се занимава с икономиката, държавата и енергийните проблеми. Аталай не е притеснен от съвместното съжителство на ДПС и ПП в АЛДЕ. "(Не) Продължаваме Промяната не е Кирил Петков и Асен Василев," категоричен бе той.