Разделението не е било и няма да бъде успешна формула в политиката и събитията отпреди 112 години го доказват. И тогава, и днес единството е това, което трябва да поставяме в основата на всяка национална кауза. Това пише на страницата на премиера Бойко Борисов в социалната мрежа Фейсбук по повод днешния Ден на независимостта на България.

Уроците остават и за обществото, и за политическите лидери. Успех се постига с диалог, а не с противопоставяне, пише от името на Борисов.

Той определя като брилянтен ход на българската дипломация и политически елит признаването на независимостта на страната ни. Пример как с премерени и смели действия се постига една дългоочаквана цел. Независимостта обаче не е даденост, за нейното отстояване се иска решителност и отговорност

Румен Радев настоява за финансова децентрализация на общините

Румен Радев настоява за финансова децентрализация на общините

Регионалната политика не се изчерпвала с допълнителните трансфери на правителството

С решителност и отговорност осъществихме редица стратегически проекти в сферата на енергетиката, отбраната и икономиката - които трайно затвърдиха евроатлантическата ни посока на развитие, защитавайки преди всичко българския национален интерес.

През 1908 г. всички партийни противоречия и лични амбиции са загърбени заради националния идеал. Целта е постигната, а успехът е за целия народ, пише Борисов.