Ива Митева и Любомир Каримански със сигурност няма да са част от листите на "Има такъв народ" за предстоящите избори. Те ще влязат в листите самостоятелно, но със свой политически проект.

Това става ясно от обявената за утре пресконференция на новата формация "Заедно", която се представя за политически проект.

Припомняме, че Ива Митева и Любомир Каримански бяха едни от основните лица на партията "Има такъв народ" и в трите парламента, за които се състезава партията на шоумена.

Иван Митева дори бе и председател на 45-то Народно събрание, след това бе и зам.-председател, но неизменно сред водещите в парламентарната група.

Любомир Каримански бе председател на бюджетната комисия и също водещо публично лице в парламентарната група. Ива Митева напусна "Има такъв народ" около месец след последно проведените избори, които Слави Трифонов загуби оглушително, като не премина дори и бариерата за влизане в парламента от 4%. Любомир Каримански пък обяви, че всъщност никога не е бил член на "Има такъв народ".

"Има такъв народ" се готвят отново за изборите, подсилвайки кампанията си с обявена кампания за организиране на референдум за промяна на конституционния модел на държавата към президентска република. 

ИТН се регистрира за изборите, Трифонов водач на листа

ИТН се регистрира за изборите, Трифонов водач на листа

От партията са убедени, че ще преодолеят бариерата за влизане в парламента