Задкулисни договорки съзряха част от реформаторите в избора на шеф и членове на КЗК.

Припомняме, депутатите избраха за шеф на КЗК Юлия Ненкова, майка на депутата от ГЕРБ Александър Ненков. За зам. шеф пък бе определен човек на „патриотите”.

На брифинг в НС Мартин Димитров алармира, че комисията била избрана с гласовете на ГЕРБ, БСП, ДПС. Най-добрите кандидати не бяха избрани, подчерта Димитров.

Скептични сме, заяви Димитров. ГЕРБ избраха БСП и ДПС, допълни той.

Реформаторите щели да следят работата на комисията.

Юлия Ненкова е новият шеф на КЗК

Юлия Ненкова е новият шеф на КЗК

Ще провери финансовото състояние на антимонополния орган

И Радан Кънев видя партийна договорка и партийна лоялност в избора на КЗК. Той се съмнява в борбата с монополите на новата комисия. Днешният избор бил лош сигнал към младите кадри.

Хората, които учат, развиват се, но не са партийни послушници на ГЕРБ, БСП и ДПС нямат шанс и търсят шанс навън, недоволен е Кънев. Лош знак за борбата с картелите и монополите съзряха още от РБ.

Едва 20% от глобите, наложени от КЗК, били за монополистите и картелите. Очаквайте да наказват малките фирми, предупреди Гроздан Караджов.

Реформаторите са недоволни, че техният кандидат Георги Ганев не е подкрепен в зала. Нямало да има и дебат, ако реформаторите не се изказвали в зала. Според РБ именно такъв бил планът на ГЕРБ, БСП, ДПС.