Остава само още един ден участниците в изборите да подадат информация за Единния регистър по Изборния кодекс (ЕРИК) в Сметната палата. Партията или коалицията, която не подаде такава информация, подлежи на глоба от 3000 до 10 000 лева.

Единният регистър по Изборния кодекс /ЕРИК/ в Сметната палата ще бъде затворен в края на утрешния ден - 24.00 часа на 25 март 2017 г., информират от одитния орган.

Партиите вписват даренията си, увери председателят на Сметната палата

Партиите вписват даренията си, увери председателят на Сметната палата

Съвместните одити с Европейските сметни палати могат да променят законодателството

830 са социологическите и рекламните агенции, както и на агенциите за осъшествяване на връзки с обществеността, отчитат от ЕРИК.

Към 12:00 часа на 24 март обобщените данни в ЕРИК за извършени дарения, предоставени услуги, подадени декларации показват, че има 1803 подадени дарения. Всички парични дарения са в размер на 1 207 337,23 лева.

Следете даренията на партиите, зоват от Сметната палата

Следете даренията на партиите, зоват от Сметната палата

Така гражданите щели да вземат информирано решение

Общият брой на безвъзмездно предоставени движимо и недвижимо имущество и услуги е 795. От тях безвъзмездно предоставеното движимо имущество е 727 броя, а недвижимото имущество - 13. Общият брой предоставени услуги е 55.

Подадени са 407 декларации за произхода на средствата на кандидатите и на членовете на инициативните комитети.

Сметната палата напомня на участниците в изборите за Народно събрание на 26 март 2017 г. - партии, коалиции от партии и инициативни комитети, че трябва да подадат последната информация, възникнала по време на кампанията, за вписването й в ЕРИК.

Подробни указания и образци на документи са публикувани на интернет страницата на Сметната палата, раздел "Контрол - избори", подраздел "Подаване на информация за Единния регистър по Изборния кодекс", обясняват от палатата.