Нужна е ревизия на подхода към исляма у нас - лица, завършили ислямски институти в страни, в които се проповядва радикален ислям, не трябва да практикуват в България.

Това се казва в декларация на ВМРО, прочетена от Красимир Каракачанов от парламентарната трибуна.

Всички духовни лица, по думите му, трябва да са завършили у нас и да практикуват под контрола на държавата. Проповедниците от всички религии трябва да проповядват на български език, ако проповядват в България, категоричен е Каракачанов.

На всички вече стана ясно, че в Европа тече война между две различни цивилизации. Страхливо укриван дълго време зад кухи фрази и витиевати формули, този факт лъсна в Кьолн и още няколко европейски града още в първите минути на настъпващата 2016 г., заяви още лидерът на ВМРО и съпредседател на патриотите и допълни:

Тълпи от брадати колонизатори заявиха своите цели по един безпардонен начин. Тези, които европейските лицемерни политици дълго време наричаха бежанци и на които десетилетия бе оказвано незаслужено гостоприемство, показаха каква е тяхната цел.

16 имами от Турция служат в българските джамии

16 имами от Турция служат в българските джамии

Нямало законови пречки вероизповеданията да се финансират от чужбина

Нека не се заблуждаваме – беше направен опит не само да бъдат насилени хиляди жени, тези хора ясно и недвусмислено се изплюха в лицето на неадекватната европейска политическа класа и нейната политика, показвайки, че не признават ценностната система, история, култура и традиции на европейските страни, оказали им своето гостоприемство.”

По думите му мултикултурният либерален модел се е срутил. Няма либерален отговор на изнасилването. Когато някой се е разгащил нагло в твоя дом, отговорът трябва да е безкомпромисен. Вече стана ясно, че Европа не може да се движи по либерален, безроден път, без нации и без християнство, убеден е още войводата.

Каракачанов отправи апел за категорични мерки за справяне с битова престъпност, за защита на националната сигурност в контекста на вълна нелегални имигранти, за преодоляване на демографската катастрофа, но и за намаляване на безотговорната раждаемост, да не се позволи увеличение на цената на тока, както и за гарантиране сигурността и достойнството на българските граждани.

Лидерът на ВМРО е убеден, че е крайно време да излезем от самозаблуждението, че сме някакъв остров на стабилност. България е непосредствено до опасността да бъде лесно дестабилизирана. Днес вече не ни е необходима просто стабилност! Нужна ни е сила, подчертава той.

Каракачанов призовава към единство на нацията и спиране на „безцелните политически боричкания между партиите, които продължават да разделят българската нация на враждуващи лагери”.

Той настоява хората от гетата да бъдат принудени да спрат да бият лекари и учители и да спрат да крадат.

По думите му трябва да се спре и безотговорната раждаемост – „за да не слушаме как първото родено дете едикъде си е родено от живеещи в колиба и било кръстено на името на министър-председателя, белким даде пари”.