Делян Пеевски благодарение на Ахмед Доган от господин "Кой", стана господин "Той". От господин "Той", може да стане господин "Никой". Пеевски е длъжен да направи партия, за да продължи. Ще имаме две ДПС-та, които ще се борят за етническите гласове, а Пеевски ще се опита да остане в политическия живот. Това заяви бившият министър на околната среда и водите и депутат от ГЕРБ-СДС Емил Димитров-Ревизоро пред БНТ.

По думите му Делян Пеевски ще се опита да направи партия и да събира избирателите. "Той е длъжен да оцелее, да направи партия и да се бори за гласове. Няма добра война, така че ще се борят за етническите гласове", коментира Ревизоро.

Според него президентът Румен Радев може да бави последните два мандата за съставяне на правителство, за да изчака решението на Конституционния съд за конституционните промени в областта на служебния кабинет.

ДПС vs анти-ДПС - заплахи и опити за спасяване на кожата

ДПС vs анти-ДПС - заплахи и опити за спасяване на кожата

Йордан Цонев и Хамид Хамид отговориха на изключените депутати от Движението

Емил Димитров е скептичен, че ПП-ДБ ще реализират втория мандат. За ген. Атанас Атанасов техническо правителство е всяко едно, в което може да участва. "Няма да съставят кабинет от предатели и купени гласове. Така няма да има стабилен кабинет", допълни Ревизоро.

Журналистът Асен Генов смята, че и ПП-ДБ не знаят какво да направят с втория мандат за съставяне на правителство. Въпросът е какво ПП-ДБ ще правят оттук нататък, посочи Генов. В последните 2-3 години Пеевски се върна в пълния си сблъсък, но не се превърна в политик - който да отговаря на въпроси, а не само да отваря вратата и да казва нещо. Ако сега Пеевски направи грешна стъпка, може да се превърне в никой, изтъкна Асен Генов.

Според него ДПС на Доган трябва да каже кога разбраха, че Делян Пеевски има влияние в прокуратурата.

Орлин Колев, експерт по конституционно право посочи, че забавянето на връчването на втория мандат е добър знак. Връчвайки мандат на ДПС можеше да доведе до конституционни сътресения и редица въпроси. Изчакването за втория мандат е хубав знак, коментира Колев. И добави - разединението в ДПС няма да е налице, когато има външна намеса срещу Движението.

Той посочи, че ако Конституционният съд обяви промените в Основния закон за противоконституционни, то тогава ще бъдем изправен пред хипотезата на нищожност - тогава би трябвало да се върне старото положение, в което държавният глава да разпуска Народното събрание и да назначава служебен кабинет.

Джевдет Чакъров и изключените от ДПС видяха опит за превземане на партията

Джевдет Чакъров и изключените от ДПС видяха опит за превземане на партията

Заканиха се да не позволят раздор в етническата карта на България