Парламентарната група на ПП-ДБ е внесла сигнал до изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов, до прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) и до Софийската градска прокуратура за това оказвал ли е натиск Делян Пеевски върху народни представители от ДПС.

Целта - да бъде направена пълна и всеобхватна проверка на информацията има ли такъв натиск, оказван ли е такъв натиск и има ли Пеевски влияние в прокуратурата.

Пред журналисти в Партийния дом депутатът и бивш министър на икономиката и индустрията Богдан Богданов заяви, че през последните дни са изказани твърдения, които породиха притеснения от членове на ДПС във връзка с това, че е оказван системен натиск върху определени хора с политически мотиви.

ДПС vs анти-ДПС - заплахи и опити за спасяване на кожата

ДПС vs анти-ДПС - заплахи и опити за спасяване на кожата

Йордан Цонев и Хамид Хамид отговориха на изключените депутати от Движението

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков заяви, че прокуратурата не е трябвало да взима изчаквателна позиция след изявлението на почтения председател на ДПС Ахмед Доган. Сигналите ще дадат отговор на въпроса - кога ще се произнесат, с какво и как ще уведомяват ПП-ДБ за заплахи за рекетьорски или принудителни мутренски действия. Подобни действия са извършени от сега властимащи от парламентарната част на ДПС, което трябвало от няколко дни да е на вниманието на прокуратурата, подчерта Рашков.

"До настоящия момент от произнасянето на Дoган, от сигнала на Доган всички от онези, които имат интерес от самото ДПС мълчат. Очевидно има нещо, което ги смущава. Ако ще има ново начало, трябва да освободи от опеката си онези, които остават в пленарната зала на Народното събрание", каза Бойко Рашков.

Депутатът от ПП-ДБ Лена Бориславова пък уточни, че подаването на сигнала по никакъв начин е свързано с разговори за подкрепа за правителство за реализиране на втория мандат.

Що се касае до втория мандат, ситуацията е променена, така че ПП-ДБ са в преговори със структурите си в коалицията и в най-скоро ще имат позиция, с която ще запознаят медиите.

Чакъров и изключените от ПГ на ДПС признаха за заплахи

Чакъров и изключените от ПГ на ДПС признаха за заплахи

Определи изключването като нелегитимно, под страх и натиск