Победата на ГЕРБ на изборите е морална. Ще предложим отговорна формула за правителство. Контактната група, която беше излъчена, ще се опита да осъществи разговори с всички политически участници. За да намери ГЕРБ решение, трябва да има съгласие между голяма част от участниците в бъдещия парламент. Тя обвини "Продължаваме промяната" - втората по големина политическа партия, че бяга от своята отговорност. В един момент няма да има за какво  с тях да се разговаря", заяви в студиото на БНТ бившият заместник-председател на парламента, водач сега на листата на ГЕРБ във Видин Росица Кирова.

Борисов уточнява на неразбралите ПП, че не им предлага коалиция

Борисов уточнява на неразбралите ПП, че не им предлага коалиция

Той призовава политическите лидери да се отдръпнат, за да работи контактната група по-добре

Според нея умората у избирателя е в основата в по-малко категоричната победа за ГЕРБ. Тя отбеляза, че повечето партии са дали предварителна заявка, че няма да влизат в коалиции, а това не съответства на европейската практика и обезкуражава избирателите. Според нея едни избори могат да бъдат полезни, само ако произведат различен резултат. Тя смята, че едно връщане към относителната нормалност би помогнало на избирателите на другите партии да "преглътнат" една невъзможна коалиция .

Според Росица Кирова позицията на ГЕРБ относно БСП е ясна - ще се водят разговори, базирани на приоритетите на едно бъдещо управление.

"В коалиция с БСП не бихме влезли, имаме сериозни коренни различия с тях, включително по отношение на войната в Украйна," заяви Кирова, но каза че тя по принцип смята, че всичко е въпрос на разговори.

Нинова пак оцеля
Обновена

Нинова пак оцеля

Конгрес ще се проведе през февруари