"Контактната група ще проведе срещи с всички проевропейски и демократични сили за търсене на съгласие по принципи и приоритети, на които да стъпи едно бъдещо правителство за преодоляване на кризите и стабилизиране на държавата. Целта е да се промени подходът, да се възстанови диалогът, да се работи за доверие, да се търси обединение около базисни принципи, национални приоритети и работещи решения.".

Това написа до Нова телевизия президентът на България (2012-2017) Росен Плевнелиев

Борисов готов да се оттегли в името на евроатлантическо управление

Борисов готов да се оттегли в името на евроатлантическо управление

Предлага контактна група на преговарящи екипи както през 90-те години

Той обясни как ще функционира контактната група, която бе анонсирана от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Бившият премиер припомни как от неговата група са излъчили представители, начело с д-р Даниела Дариткова, които да преговарят, а подобна практика има и през 90-те години в страната ни. Борисов предложи подобна форма на преговори за съставяне на кабинет.

"Благодаря за оказаното доверие да се включа в контактна група за търсене на съгласие по принципи и приоритети, на които да стъпи едно бъдещо редовно правителство. Предстои да се формализира нейният състав, като групата остава отворена за предложения от другите проевропейски и евроатлантически партии. Контактната група ще започне своята работа след сформиране на редовното 48-мо Народно събрание, като ще заседава и ще дава пресконференции за постигнатите резултати единствено в сградата на Народното събрание", обясни Плевнелиев.

Атанасов отказа на Борисов - с пост във фейсбук

Атанасов отказа на Борисов - с пост във фейсбук

Той препраща Борисов към разговори с ДПС и "Възраждане" и със Стефан Янев

Няма да се посещават партийни централи и да се провеждат срещи на други места, а само пред очите на българските граждани и медиите, защото ще се работи за доверие и прозрачност, уверява президентът.

Контактната група ще проведе срещи с всички проевропейски и демократични сили за търсене на съгласие по принципи и приоритети, на които да стъпи едно бъдещо правителство за преодоляване на кризите и стабилизиране на държавата. "Целта е да се промени подходът, да се възстанови диалогът, да се работи за доверие, да се търси обединение около базисни принципи, национални приоритети и работещи решения", написа Плевнелиев. 

Всички ще се скрият зад широкия гръб на ген. Янев, смята социологът проф. Иво Христов

Всички ще се скрият зад широкия гръб на ген. Янев, смята социологът проф. Иво Христов

Според него ИТН и ПП са изпълнили мисията, за която са били създадени