По-важна е борбата с корупцията, отколкото кабинетът на ГЕРБ. Това заяви Александър Дунчев от "Продължаваме промяната" пред БиТиВи.

По думите му решението на ПП отговаря на очакванията на избирателните на партията. Трябва да бъдем принципни и нашата основна цел трябва да бъде борбата срещу корупцията, подчерта Дунчев и добави, че корупционните модели в ГЕРБ не е най-големият проблем, защото го има във всички партии.

ПП не са индивидуалисти и това е разликата с другите партии, изтъкна Дунчев.

Той добави, че се е обсъждало да има една парламентарна група с ДБ, но преди изборите е взето решение бившите управляващи да останат в центъра. Реално нашата сила е там - в центъра, и ние не искаме да се конкурираме с избирателите на ДБ, обясни Дунчев.

Защо всички да се трупаме в дясното пространство, като ние от ПП сме повече центристки настроени, отколкото в дясното пространство, запита Александър Дунчев.

Ако вторият мандат дойде при ПП ще преговарят с всички партии, които имат същите принципи като бившите управляващи - да се освободи и изкорени корупцията от държавата. Съпротивата е брутална на всички нива, призна Дунчев.

Не може да се самозабравяме, че ние ще оправим държавата, а си поставяме за цел нулева корупция. В момента избирателите ни са отредили да бъдем във функцията на опозиция и като такава можем да постигнем тотална промяна и да се справим с корупцията, изтъкна той. Дунчев е доволен, че тотално е обърната играта в горите.

Големи фирми стоят зад дървената мафия, категоричен Александър Дунчев

Големи фирми стоят зад дървената мафия, категоричен Александър Дунчев

Между 15 и 30% е незаконната сеч в горите в България