Новите поколения не са готови да преговарят. Тази позиция изрази пред Нова телевизия Евгени Дайнов.

Той вижда кабинет на националното спасение между ГЕРБ, ДПС, Български възход (БВ) и негласна подкрепа от "златен пръст".

Вятърът не духа в платната на "феодалните партии ГЕРБ и ДПС", смята Дайнов. Българското общество продължава да търси, посочи той. Според него ПП трябва да намерят устойчивост в поведението си.

Евгени Михайлов коментира, че най-голямото статукво е БСП. По думите му 90% от българите  са предпочели ЕС и НАТО, а не Русия. Появи се нова лява партия, смята той - според него това е ПП.  Българите искат да знаят дали ще има стабилно управление. Според него не предстои зимата на глада и студа и той вижда геополитически разлом, а ДБ трябва да подкрепи коалиционно управление.

Христо Панчугов не вижда смислена основа за управление. Оценките за проблемите между отделните формации не съвпадали. Той не вижда защо Бойко Борисов да се коалира с ДПС. Има твърде много разделителни линии, изтъкна Панчугов. Слонът в стаята е ниската избирателна активност, подчерта той. Виждаме политици, които продължават да се занимават със себе си, убеден е Панчугов.

Харалан Александров изтъкна, че партиите на промяната са в упадък. Възходът е при партиите на статуквото. По думите му най-деструктивните, а именно ИТН, са наказани. Според него ГЕРБ печелят заради добрите спомени на хората. Хората искат управление, смята той. Александров очаква ритуални оферти към партиите и нов служебен кабинет. ДБ трябва да е по-отворена към преговори като реформаторска партия. Бабите харесват много тези сладки момчета, подчерта той за ръководството на ПП.

Надпартиен кабинет прогнозират анализатори

Надпартиен кабинет прогнозират анализатори

Борисов има един коз в ръкава - да не е премиер