Бихме говорили с ГЕРБ и ДПС, когато тези партии не са управлявани от хора, които са рекетирали фирми, крали от държавната каса. Когато това се почисти, те може би ще станат нормални партии. Това заяви пред bTV Асен Василев от "Продължаваме промяната".

По негови думи основният проблем е, че този процес не е започнал последната една година.

ГЕРБ имаха възможност да започнат процес по почистване на партията, да кажат: "Имаше неща, в които сбъркахме", отбеляза Василев.

Според него хора от ГЕРБ, които се чувстват виновни, трябва да направят самопризнания. Народът очевидно харесва обещанията на ГЕРБ, надявам се от днес бензинът да падне с 1 лв., както обещаха, заяви той.

Относно изборните резултати Василев призна, че представянето на "Продължаваме промяната" е било по-слабо, отколкото са очаквали, но достатъчно силно, за да бъдат една добра опозиция.

ПП в опозиция пожела успех на ГЕРБ в съставянето на кабинет
Обновена

ПП в опозиция пожела успех на ГЕРБ в съставянето на кабинет

Ще следят за всеки един лев

анкета

Какво очаквате да произлезе от вота?

Виж резултати

Кратко и бурно НС 10.7%

Експертно правителство 10.1%

Широка коалиция 11.2%

Нови избори 44.6%

Нищо 23.4%

"Искаме да водим една изключително безкомпромисна политика, що се отнася до върховенството на закона, и най-вече всички хора, които са бъркали в кацата, да бъдат разследвани и да отидат в затвора. Иначе ще се върнем пак в изходна позиция", категоричен бе той.

По негови думи гражданите са направили много ясен избор и са заявили, че предпочитат начина на управление на ГЕРБ.

"Миналата година имахме 67 депутати - толкова, колкото имат ГЕРБ сега, и тогава поехме задачата да сформираме невъзможна коалиция. Това бяха много тежки разговори и преговори", припомни Василев.

Той посочи, че ако се стигне до връчване на втори мандат, ще го вземат и ще започнат разговори с "Демократична България" и БСП. Подкрепата на двете партии обаче не трябвало да се взема за даденост. Според него сега преговорите ще бъдат още по-тежки.

Василев е на мнение, че не трябва да се съставят безпринципни мнозинства, а преди да има мнозинство, трябва да има съгласие по ясна политика.

По негови думи кабинетът не бил просто сглобка от брой депутати.

Кирил Петков: ГЕРБ могат да съставят кабинет със златен пръст от „Възраждане“

Кирил Петков: ГЕРБ могат да съставят кабинет със златен пръст от „Възраждане“

Не може да се събудим днес с различно виждане на модела "ГЕРБ" , убеден е бившият премиер