Румъния оценява високо работата на България по отношение на сигурността и овладяване на миграционния поток.
Това заяви румънският външен министър Теодор Мелешкану пред председателя на парламента Димитър Главчев, който е начело на наша парламентарна делегация в Румъния.

От своя страна Главчев отбеляза, че правителствата на България и на Румъния работят за реализиране на съвместни проекти.

Бързаме да разширим и парламентарния диалог, отбеляза председателят на Народното събрание. По думите му това е естествено продължение на задълбочаване на сътрудничеството между двете страни на всички равнища.

Като добър пример за развитие на парламентарното взаимодействие Димитър Главчев отбеляза съвместната инициатива на депутатите от външните комисии на законодателните институции на България, Румъния и Сърбия. Началото на инициативата беше поставено през октомври 2015 г. в София.

Главчев подчерта, че европейската интеграция на страните от Западните Балкани ще бъде приоритет по време на предстоящото първо за България председателство на Съвета на ЕС. За страната ни то е предизвикателство и голяма отговорност, заяви той.

Българо-румънското сътрудничество на законодателните институции по въпросите на двете председателства на Съвета на ЕС са възможност за подобряване на представите за България и Румъния. Те дават възможност за повишаване на видимостта на региона, както и за излагане на вижданията ни по темите, свързани с бъдещето на Европа, подчерта той.

По-добрата инфраструктура засилва търговията между България и Румъния

По-добрата инфраструктура засилва търговията между България и Румъния

Българска парламентарна делегация е на визита в Румъния

Припомняме, в състава на делегацията са председателят на Групата за приятелство България - Румъния Владимир Тошев и членовете на групата Филип Попов, Искрен Веселинов, Бюрхан Абазов и Кръстина Таскова.