Актуализацията на бюджета, за която настоява президентът Румен Радев, не е наложителна. Такава позиция изрази депутатът от ГЕРБ-СДС Румен Христов пред Bulgaria ON AIR.

"Даде се едно нормално изпълнение на приходната част и вървим към лек превес на приходите. Мисля, че бяха заложени буфери, но по-скоро виждам нещата като един по-голям комфорт за хората на Радев. Моментът на кризи, не е добър момент за икономии." - заяви народният представител в предаването "Денят ON AIR".

"Нека влезе бюджетът в парламента, да го разгледаме и там ще видим кое толкова е належащо. Искаме да видим за какво са предвидени тези средства. Биха могли да бъдат направени промени. Зависи колко дълъг ще е животът на този парламент." - добави той.

Актуализация на бюджета можело да има до 3 седмици
Обновена

Актуализация на бюджета можело да има до 3 седмици

Комисията вече прие вътрешните си правила за работа

Той коментира и възможността за съставяне на правителство, след като мандатът на ГЕРБ-СДС бъде върнат на президента непосредствено след връчването му.

"Кабинетът, без значение дали ще мине или не, той ще бъде преходен, ще продължи работата на служебния кабинет и ще изведе България през тежката зима. Така нареченото техническо правителство по време на прехода не показа кой знае какъв капацитет, бяха едни от най-лошите, всеки се крие зад този програмен кабинет. Няма дълъг хоризонт." - отбеляза Румен Христов.

"Трудно се намират допирни точки. ИТН имаха желанието, като неопетнени, но не става така, трябва диалог, сами ще им е доста трудно. Опитаха. Те са млада формация и това, което имат като натрупан опит другите формации, им липсва, те са по- пламенни, по-динамични. Избирателят ще реши кое е бил прав и кой не." - обобщи събеседникът.

Радев зове за съставяне на правителство, ИТН продължават да съзират предатели

Радев зове за съставяне на правителство, ИТН продължават да съзират предатели

Политическата ситуация се изостря, но се изострят и кризите пред България, притеснен президентът