Бойко Борисов не се е примирил, че ще загуби София. ГЕРБ-СДС ще дадат сериозна битка на местните избори. Това заяви лидерът на СДС и зам.-председател на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Румен Христов пред БНТ.

По думите му нормално е като се търси най-подходящият кандидат за кмет на София, да е необходимо повече време. Местните избори ще са трамплин към кандидата на ПП-ДБ за кмет на София - Васил Терзиев за политиката и той ще се впусне в битката за властта. Може дори да има нова политическа формация около самия Терзиев, смята Румен Христов.

Той добави, че Борисов щял да обяви кандидатът за кмет на София, но кога ще стане това предстои да стане ясно. Все още са трима-четирима кандидатите, но партията няма решение кой ще се впусне в кметската надпревара. "София е важна, не сме се отказали, битката ще е голяма и няма да е лесна. На втори тур бихме получили подкрепа от гласовете на Вили Лилков", очаква Румен Христов.

Обсъждал се вариант и за подкрепата на Вили Лилков за местните избори за кмет, но ГЕРБ като най-голяма партия решили да издигнат свой кандидат.

Христов се надява, че ще се стигне до ротация в правителството.

Той увери още, че проектът за промени в Конституцията не се прави напук на президента Румен Радев.

Борисов чака да свърши ретроградният Меркурий, за да обяви кмета на София

Борисов чака да свърши ретроградният Меркурий, за да обяви кмета на София

ДПС пък са на финалната права с имената на кандидатите за кметове