Винаги може да отидем на предсрочни парламентарни избори, пак ще сме първа политическа сила и няма да е лесно съставяне на ново правителство. Основният въпрос, на който се търси отговор е дали правителството може да изпълни задачите и дали може да работи по-добре. Това заяви лидерът на СДС Румен Христов пред БиТиВи.

Той не знае дали преди ротацията може да има смяна на министри или след ротацията в правителството.

Румен Христов подчерта, че ГЕРБ-СДС няма да подкрепят втория вот на недоверие срещу правителството в областта на сигурността и отбраната.

Делян Пеевски влиза в ротацията? В ПП/ДБ не изключват този вариант

Делян Пеевски влиза в ротацията? В ПП/ДБ не изключват този вариант

Стоян Михалев: Ролята на Пеевски като балансьор на сглобката е необходима

Анализите ни сочат, че има сектори, където политиките са зациклили и много от министрите са анонимници. Не сме безсилни, но сме овластени - подкрепяме правителството, имаме отговорността да стоим зад него, но и ние търпим щети, коментира Христов, който така и не каза към кои министри и министерства ГЕРБ-СДС не са доволни и имат забележки.

Той определи резултатите на ГЕРБ на местните избори като добри. Безспорно сме първа политическа сила и на евентуални предсрочни парламентарни избори, сигурен е Христов, който все пак поздрави ПП-ДБ за спечелената битка от кандидата им за кмет на София.