Няма пренаредена листа в коалицията ГЕРБ-СДС. Запазено място няма, а това е едно благородно състезание и не дава възможност ние да съберем по-голям вот, отколкото нашите коалиционни партньори. Това заяви лидерът на СДС Румен Христов в коментар пред БНТ.

СДС провели националния форум за явяване на парламентарни избори, като се обединили около решението да продължат разговорите с ГЕРБ за съвместно явяване на предсрочните парламентарни избори. Имало само един въздържал се от демократичната формация. Това, което показаха предишните избори, е, че вече партии, които се съюзили на идеологическа основа, могат да бъдат отново заедно, обясни Христов.

За Румен Христов коалицията ГЕРБ/СДС е идеологическа и осъзната

За Румен Христов коалицията ГЕРБ/СДС е идеологическа и осъзната

Сблъсъкът на тези избори ще бъде ляво - дясно

Другите две опции пред СДС са явяване с патриотично консервативния блок и Демократична България.

СДС не са участвали в управлението с ГЕРБ в последните 4 години, но коалицията ГЕРБ/СДС е на идейна и политическа основа.

СДС биха могли да бъдат посредник между ГЕРБ и останалите партии в парламента.

Румен Христов вижда президента Румен Радев като кандидата за втори мандат, но лидерът на СДС "оставя на неговата съвест" както трябва да прави един обединител на нацията или какво не.

Коалицията ГЕРБ-СДС все още не са коментирали кого да излъчат за кандидат за президент, но ако нещата потръгнат ще бъдат заедно и на президентските избори.