Коалицията с ГЕРБ не е конюнктурна, тя е идеологическа и осъзната. Целта е да обединим десния вот. Това заяви пред Нова телевизия лидерът на СДС Румен Христов. Сблъсъкът на тези избори ще бъде ляво - дясно, според него. Властта не е самоцел. Целта е да не се допусне походът на БСП от властта, изтъкна Христов, който допълни, че няма съмнение, че ще спечелят изборите и следващото правителство няма да бъде от типа Беров.

Като евентуални коалиционни партньори Румен Христов вижда Демократична България, ВМРО и НФСБ. Десницата трябва да продължи да управлява България, категоричен е Румен Христов. Борисов е най-дълго управлявалия и успешен български премиер, подчерта той. И Иван Костов е успешен премиер, по думите му.

С обещание за работа, работа и пак работа ГЕРБ и СДС се регистрираха в ЦИК

С обещание за работа, работа и пак работа ГЕРБ и СДС се регистрираха в ЦИК

За три дни събрали 52 000 подписа

Задача номер едно сега е да спечелим изборите с голяма преднина пред БСП, закани се той. БСП не е алтернатива, посочи лидерът на СДС. Когато левите управляват, според него, винаги се стига до разруха.

Припомняме, че за първи път коалиционно споразумение между СДС и ГЕРБ бе сключено за Евроизборите през 2019 година, когато Александър Йорданов бе излъчен като представител в Европарламента. Синята партия подкрепи и кандидатурата на Йорданка Фандъкова за четвърти мандат, след сключено споразумение между двете партии.

 СДС подкрепи и позицията на ГЕРБ и Борисов по никакъв начин да не подава оставка това лято.

СДС не била под шлифера на Борисов

СДС не била под шлифера на Борисов

В това уверява лидерът на сините Румен Христов