ГЕРБ и СДС се регистрираха като коалиция за участие в изборите. Те са подали максималния брой подписи по закон - 9 999 подписа и очакват решението на ЦИК за тяхната регистрация. Над 52 000 подписа са събрани за три дни. Даниела Дариткова заяви, че ГЕРБ има воля да гради България, да носи отговорност и да се учат от грешките си. "Обещаваме работа, работа, работа", каза още Дариткова.

Предизвикателство сега за партията е организацията на избори в условията на пандемията. Тя допълни, че вече е готов медицинският протокол за изборите. Дариткова призова за масово участие в изборите. ГЕРБ се бори за доверието на хората и предизвикателството за тях е провеждане на избори в епидемична обстановка.

До края на следващата седмица ГЕРБ ще обяви своите листи. Лидерът на партията Бойко Борисов ще води листа.

Председателят на СДС Румен Христов каза, че целта на коалицията е да се обедини десния вот, защото това е единствената дясна формация, която няма да допусне прокремълската БСП и нейните сателити.

Цветомир Паунов от ГЕРБ коментира, че структурите на партията са в изключително добра кондиция и са амбицирани да покажат много добър резултат на изборите. Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев посочи, че се подготвят изборите в чужбина. Той изтъкна, че избраната дата от държавния глава не е удачна заради католическия Великден. Вече 66 държави са разрешили организацията на изборите. В много страни има тежък локдаун.

Припомняме, че партиите, регистрирали се досега в ЦИК, са: КОД, ВМРО "Изправи се? Мутри вън!", "Демократична България" , БСП, АБВ, "Републиканци за България", "Възраждане", "Атака" и "Коалиция ЗАЕДНО за България", Има такъв народ", ДПС, БЗНС.