Заместник-председателят на 37-то народно събрание Атанас Железчев внесе документите на партия БЗНС за участие в предстоящите парламентарни избори, съобщиха от партията.

От формацията изтъкват, че са наследници на Никола Петков, на д-р Георги М. Димитров, на вицепрезидента (1997-2002г.) Тодор Кавалджиев. Преди 1989 г. са избити и репресирани от комунистическия режим хиляди земеделци, припомнят те.

ЦИК пита МЗ дали в подвижните секции ще гласуват и карантинирани, и хора с увреждания

ЦИК пита МЗ дали в подвижните секции ще гласуват и карантинирани, и хора с увреждания

Становището е необходимо, за да се изготвят указания за работа с подвижните секции

"Убедени сме, че лицемерният сценарий за завръщането във властта на наследниците на бившите комунисти, съвместно с новите популисти и крайни националисти, ще тласне Родината ни в път, различен от евроатлантическата й принадлежност", твърдят от партията.

За БЗНС традициите и приемствеността в политиката са основна ценност и гарант за отстояването на принципи, а не на лични проекти и интереси, уверяват от партията.

6 732 316 са избирателите у нас за вота през април

6 732 316 са избирателите у нас за вота през април

ЦИК публикува предварителните списъци

Припомняме, че партиите, регистрирали се досега в ЦИК, са: КОД, ВМРО "Изправи се? Мутри вън!", "Демократична България" , БСП, АБВ, "Републиканци за България", "Възраждане", "Атака" и "Коалиция ЗАЕДНО за България", Има такъв народ", ДПС.