Александър Йорданов и Илия Лазаров са избираемите номинации от СДС в листата на ГЕРБ за евровота. Това стана ясно от думите на председателя на СДС Румен Христов след втората официална среща ГЕРБ-СДС в централата на ГЕРБ, на която бе подписано споразумението за обща листа на предстоящите евроизбори.

Партията ще вложи всички сили за успешно представяне на изборите. За СДС номинациите са били най-трудни, тъй като те да били 15.

На шесто място в листата ще бъде Александър Йорданов, председател на парламентарната група на СДС в 36-тото народно събрание, знакова фигура в СДС.

Борисов призна за тежък удар на всички нива в ГЕРБ
Обновена

Борисов призна за тежък удар на всички нива в ГЕРБ

Според него всички замесени в скандала са напуснали държавните постов

"Днес е един хубав ден за българската демокрация", изтъкна една от крилатите фрази на Йорданов сегашният лидер на СДС.

На последно място в евролистата е главният секретар на СДС Илия Лазаров, който по думите на Христов: "ще бута листата".

В началото на изявлението си пред медиите вторият в ГЕРБ Цветан Цветанов прочете основните параметри на споразумението между ГЕРБ и СДС. Приемането на България в Шенген и работа против Европа на две скорости - за това се обявиха партиите герб и СДС като коалиция за европейските избори на 26 май тази година.

Лидерите на двете партии подписаха споразумението.

Борисов дава две места на СДС в евролистата
Обновена

Борисов дава две места на СДС в евролистата

Няма да има загуба на десни гласове, предстои разговор и с ДБГ

Бойко Борисов заяви, не се бърка в работата на СДС за номинациите на евродепутати. Александър Йорданов е действително знаков според него. От страна на ГЕРБ Борисов гарантира сътрудничество и това, че няма да има заиграване с номерата в листата - "такива номерца в сестрински партии няма да допускаме", каза Борисов, визирайки избора на Момчил Неков от БСП, който бе на 15-то място в партията с номер 15.