Днес православните българи отбелязват светъл ден в християнския календар - влизането на Исус Христос в Йерусалим. Цветница е празник и за хилядите наши сънародници: представителите на католическата, на протестантската, а и на арменската общност, които честват Христовото Възкресение. Към всички отправям искрени поздравления и пожелавам здраве и сила.

Това написа във "фейсбук" президентът Румен Радев по повод Цветница. 

Той призова да помним, че неведнъж през вековете българският народ е преодолявал тежки социални, икономически и политически трусове. Надмогвал е кризите заедно и с висок имунитет на духа.

Изправени пред общо изпитание, нека не допуснем никой да се почувства обречен или изоставен. Да не забравяме, че изолацията не е механизъм за държавно управление, а извънредна, временна мярка, която има смисъл само при висока отговорност от всеки от нас, изтъкна още Радев.

Отговорността и съпричастността ни един към друг в трудни моменти винаги са били част от българския дух и ценност на обществото ни, заяви държавният глава.

Той пожела на всички светъл празник и умножена сила на вярата, която лекува страхове, учи на състрадание и съпричастност и възкресява надеждата в собствените ни възможности.