Служебният кабинета показа, че може да има нов тип управление, показа, че може да се въведе машинното гласуване и може да се пречупи купеният вот. Този кабинет прекрати рекета на бизнеса и засили събираемостта на данъците. Вие разкрихте невиждани злоупотреби в бюджета, актуализирахте пенсиите, успяхте да пречупите най-тежката четвърта вълна на пандемията и с общи усилия не допуснахте да се затвори страната.

Такава констатация направи президентът Румен Радев по време на среща с вече бившето служебно правителство на кабинета "Стефан Янев-2" в края на неговия мандат.

Припомняме малко по-рано депутатите от 47-то Народно събрание избраха новото правителство на България - "Продължаваме промяната", начело с премиер Кирил Петков със 134 гласа "за".

ГЕРБ атакува Радев, определи двата му служебни кабинета като провал

ГЕРБ атакува Радев, определи двата му служебни кабинета като провал

След 7 месеца еднолично управление България мечтаела не за развитие, а за възстановяване

Радев поздрави и благодари на вече бившия служебен кабинет и подчерта, че на тях се падна да осигурят реда в държавата и принципа на управлението. Налагало се да работят в сложни условия - без работещ парламент с изпразнен бюджет, завещан от предишния редовен кабинет. На вас се падна да управлявате здравната криза, енергийната криза и социално-икономическите последици от тях от мощна съпротива на статуквото, отбеляза Радев.

Прекратихте вноса и изгарянето на опасни отпадъци, прекратихте порочните практики в земеделието, горите и плажовете, отстоявахте националните интереси във външните политики, въведохте мерки срещу мигрантската криза и оградата, похвали Радев служебния кабинет.

"Безпринципните нападки, които чухте по ваш адрес от най-корумпирания режим в най-новата история на България, са отличен атестат за вашата работа. Най-добрата оценка за вашите действие е одобрението на хората и днес вашата мисия е изпълнена, но каузата България е непреходна и вашата компетентност, опит и авторитет ще бъдат необходими за в бъдеще. Успех по-нататък и още веднъж ви благодаря за куража и усилието", категоричен бе Радев.

Кирил Петков е новият премиер на страната

Кирил Петков е новият премиер на страната

134 народни представители гласуваха "за"

Бившият вече служебен премиер и настоящ министър на отбраната в кабинета "Петков" Стефан Янев благодари за оказаното доверие от страна на държавния глава. Оценката я дават хората, но все пак ще кажа, че след два служебни кабинета според мен България е различна. Надявам се малко по-добра, но дали ще продължим в същата посока, зависи от продължаване на същото темпо на реформи, надява се Янев.

Промяната е необходима и са необходими реформи, хората очакват реформи. Позволете ми още веднъж да ви благодаря за приетото предизвикателство, усилия, целенасочени промени. Благодаря ви, обърна се Стефан Янев към държавния глава и вече бившите служебни министри.