Явно г-н Цветанов по-трудно осмисля това, което чете. Такава констатация направи държавният глава Румен Радев в коментара си след поредния скандал и размяна на реплики със зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Държавният глава посочи, че неслучайно настоява за по-добро образование.

Припомняме, напрежението между Радев и Цветанов отново започна да се покачва след вчерашния Консултативен съвет за национална сигурност. Според Цветан Цветанов в предложената от президентската институция позиция на заседанието на КСНС е имало призив за излизане на България от ЕС и НАТО. Тази сутрин размяната на реплики продължи, като от президентството опровергаха думите на Цветанов като манипулативни. 

ГЕРБ отхвърлиха позицията на Радев пред КСНС – навежда към излизане от ЕС и НАТО

ГЕРБ отхвърлиха позицията на Радев пред КСНС – навежда към излизане от ЕС и НАТО

Цветанов: Щяхме да излезем от КСНС

Според Румен Радев най-лесният начин да се окарикатури европейската идея, е тя да се асоциира с хора, които от сутрин до вечер декламират за европейски ценности, без да са много наясно какво означават.

Държавният глава коментира, че на заседанието на КСНС е направил констатации за състоянието на отбранителните способности на България и е повторил призива си, който отправи още на 30 май м.г. - най-сетне да се започне реално да се работи за Въоръжените ни сили. Той посочи, че средата за сигурност се усложнява непрекъснато и вчера е призовал да делото и лоялно отношение към нашите съюзници.

Крум Зарков препоръча на Цветанов да внимава с речника

Крум Зарков препоръча на Цветанов да внимава с речника

Смешно е и е жалко

Не е достатъчно само да рецитираш за нашия евроатлантически път, разкритикува Радев и посочи реалните цифри които се отделят за въоръжените сили, които са далеч от националния план от 2% от БВП.
Държавният глава добави, че ако в България се заблуждаваме, че работим за интеграция в НАТО, то нека не заблуждаваме и нашите съюзници.

Не търся конфликти, а сътрудничество в името на България. Винаги се стремя към консенсус, подчерта президентът. "Ако някой има някакви притеснения или предложения, да ги сподели, но не мисля, че има нещо невярно в тази проектодекларация нито за Сирия, нито за цялостната обстановка около нас", добави още държавният глава.

Радев снел доверието на НАТО и ЕС към България

Радев снел доверието на НАТО и ЕС към България

Цветанов призова Радев да осветли как е финансирал кампанията си

С корупцията трябва да се борим безкомпромисно, но в същото време унижението не е най-добрият начин за това. Показните акции не означават непременно ефективни присъди, заяви президентът, попитан за ареста на кмета на Община Младост в София. Както виждате от такива демонстративни акции, ние плащаме вече доста след решенията на Европейски съд по правата на човека, допълни Румен Радев.

Моята предизборна кампания отдавна е осветлена и всички документи са на сайта на Сметната палата. Ако някой трябва да се притеснява от миналото, това е най-вече господин Цветанов, посочи още президентът.

Президентът Румен Радев е на посещение в Монтана, където разговаря с кмета на града Златко Живков в сградата на Общината и гостува на семейството на Иво Богданов, който беше освободен от гръцки затвор с подкрепата на българския президент.