Държавният глава Румен Радев поздрави Александър Вучич по случай преизбирането му за президент на Република Сърбия. Информацията е от Администрацията на президента Румен Радев.

"Полученото доверие от сръбските граждани е голяма чест, както и отговорност, изискваща държавническа отдаденост в съвременните глобални предизвикателства", написа Радев.

В поздравителния си адрес българският президент изказва увереност, че заедно със сръбския си колега ще продължат да работят за надграждане на традиционно близките и добросъседски отношения между двете страни, за разбирателството и сътрудничеството в региона на Югоизточна Европа, както и за благоденствие на българския и сръбския народи. Българският държавен глава изразява и подкрепа за европейската перспектива на Република Сърбия.

В Сърбия избират президент и парламент

В Сърбия избират президент и парламент

Важен вот в Белград

Президентът Румен Радев поздрави и унгарския премиер Виктор Орбан за победата на провелите се вчера парламентарни избори в Унгария. В поздравителния адрес българският държавен глава отбелязва дългогодишното сътрудничество между България и Унгария и отличните партньорски отношения в рамките на ЕС и НАТО.

"Вярвам, че те ще продължат да се развиват и в бъдеще и ще допринасят за сигурността и разбирателството в региона", написа Радев и пожела благоденствие на приятелския унгарски народ.

Ключови парламентарни избори в Унгария

Ключови парламентарни избори в Унгария

Виктор Орбан се изправя срещу обединената опозиция