Президентът не внася законопроекти, но това не означава, че не е съпричастен и отговорен към особено важните за обществото и националната сигурност проблеми. Това се казва в позиция, разпространена от администрацията на президента.

В последните дни ескалира напрежение по отношение на проекта на Закон за допълнение на Закона за българското гражданство и предвидените промени в други закони, се казва в позицията на държавния глава.

Гласуващи без обратен билет за Турция

Гласуващи без обратен билет за Турция

Напрежение на автогарата в Кърджали

Радев се обосновава, че още в началото на мандата си е заявил, че няма да мълчи и бездейства, когато се засяга суверенитетът на България.

"Станахме свидетели на засилващи се опити за външно вмешателство в нашия изборен процес. В последната предизборна кампания партиите се наддаваха с радикални предложения, включително за отмяна на двойното гражданство. Но след вота, загърбиха темата. Проблемът обаче е налице", пише президентът.

Попълване на декларации за гласуване извън секциите в Турция

Попълване на декларации за гласуване извън секциите в Турция

Това нарушава разпоредбите на ЦИК

Според него, проблемът може да бъде решен само със закони, които гарантират както конституционните права на българските граждани, така и сигурността и независимостта на българската държава. България е парламентарна република и всички закони се приемат в Народното събрание, припомня държавният глава.

Уволненият служител: Президентът Радев предложи текста за уседналостта

Уволненият служител: Президентът Радев предложи текста за уседналостта

Спорният проектозакон...

Припомняме, по време на предсрочните парламентарни избори имаше засилено присъствие по границата ни с Турция. Представители на патриотичните партии брояха автобусите, които пристигаха от южната ни съседка.

Вчера от страницата на Министерството на правосъдието беше свален законопроекта, според който нашите сънародници зад граница трябва да са били 3 месеца в страната, за да могат да гласуват на избори за президент и за парламент. Едновременно с това бе уволнен чиновник от ведомството.