РЗС започна кампания по набиране подписи за внасяне на нов вот на недоверие срещу кабинета.

Инициирана подписка за нов вот е относно - „Провала на правителството в политиката за противодействие на корупцията, контрабандата, наркотрафика, организираната и битовата престъпност и неприемането на Република България в Шенгенското пространство, както и заради злоупотреба с власт и недопустимо вмешателство в съдебната система".

Считаме, че подобна формулировка е в състояние да обедини усилията на всички парламентарни сили извън групата на партия ГЕРБ, в това число независими депутати, заявяват от партията.

Хората на Янев дори са убедени, че при такъв вот на недоверие по-разумните народни представители от ГЕРБ също биха се замислили дали партийната лоялност може да бъде винаги над съвестта им.

Става ясно още, че депутатите от РЗС не държат евентуален вот на недоверие да бъде изготвен като мотиви непременно от тях. Нито настояват да са модератори на бъдещ дебат в пленарна зала.

Ние сме открити за предложения както по отношение на формулировката, така и по отношение на мотивите, но сме категорични, че този вот не търпи каквото и да било отлагане, се казва още в писмото.