От 7 май РЗС създава улеснена процедура за прием само на редови членове от СДС, съобщиха от пресцентъра на партията. Причината за това е, че партията на Яне Янев се ангажира да обедини този национален ресурс в една обща кауза.

Духът и романтиката на СДС, демократичните идеи от начало на прехода са вече в РЗС. Нашето отношение към редовите седесари е изключително добронамерено и ги приемаме като част от част от нашия консервативен проект - РЗС. Те са добре дошли при нас, призовават от партията.

От РЗС смятат, че продължаващата агония в СДС през последните седмици и месеци, вече няма никакво значение за обществото и за политическия процес в България, а тези хора, които в момента се опитват да правят подялбата на СДС, са амбулантни търговци на активите на една фалирала фирма.

От СДС е останала само призрачната сграда на ул. „Г. С. Раковски" 134 и жаждата за власт на внедрените от ДПС и БСП политически марионетки. СДС е претъпкано от ченгета, доносници и нямащи нищо общо с демокрацията поставени лица, слуги на БСП, ДПС и „червения цар".

Убийците на синята кауза ще бъдат наказани от историята, заради предателството си към почтените дясномислещи хора, категорични са още от РЗС и добавят, че след „духа" си отива и „тялото" на синята идея, за да остане само неистовият стремеж за оцеляване на псевдоопозицията в България.