Вече 10 минути президентският екип очаква представителите на ГЕРБ и Мария Габриел да дойдат на Дондуков 2 и да си вземат мандата за съставяне на правителство. 

Безпрецедентно е закъснението на представителите на ГЕРБ, а възможните тълкувания са много за това. 

Час преди връчването на мандата публичното пространство се изпълни с възможни и "изтекли" списъци на състава на правителството. 

На "Дондуков" 2 дойдоха с 12 минути закъснение Мария Габриел и Николай Денков, целият преговорен екип на ГЕРБ - Деница Сачева, Теменужка Петкова, Рая Назарян, както и Кирил Петков от "Продължаваме промяната". Разнородният състав на делегацията също е многозначителен сам по себе си отново.

От името на мандатоносителя Мария Габриел прие мандата от държавния глава Румен Радев, заяви намерения за публичност, откритост, споделена отговорност и равнопоставеност и поиска допълнителен разговор, за да запознае президента с намеренията. "Уважаеми господин президент бих искала да ви помоля да споделим няколко допълнителни информации с вас", посочи Мария Габриел. След това Радев благодари на медиите и срещата остана закрита.

Бойко Борисов не вдига телефона на Кирил Петков

Бойко Борисов не вдига телефона на Кирил Петков

С отиването на нови избори ще бъдат загубени Еврозоната, регулатори и служби