Номинацията на Данаил Кирилов за министър на правосъдието е толкова скандална, абсурдна и граничи с провокацията към общественото мнение и юридическата общност.
Така социалистът Крум Зарков коментира номинирането на Данаил Кирилов за министър на правосъдието. 

Според социалистите председателят на парламентарната правна комисия демонстрира погазване на законовите правила. Зарков не може да се сети за законодателен скандал, в който Кирилов да не е замесен

Волен Сидеров доволен, че всеки с апартамент е на мушка

Волен Сидеров доволен, че всеки с апартамент е на мушка

Иска среща формат ГЕРБ – ОП и анекс към управленската програма

По думите на Зарков номинацията на Кирилов е лоша новина и това е ясен знак, че правителството няма идея и желание да преодолее проблемите в съдебната система. "Данаил Кирилов не може да бъде гарант за качествена съдебна реформа, точно обратното е".

Марешки не знае дали Данаил Кирилов става за министър

Марешки не знае дали Данаил Кирилов става за министър

Поощрява всеки един, за който има съмнения, да бъде проверяван

"Премиерът Борисов се опитва да тества докъде може да стигне търпението на българските граждани, но за БСП търпението е изчерпано", категорични са социалистите.

ДПС за Данаил Кирилов: Всеки негов законопроект създаваше проблем

ДПС за Данаил Кирилов: Всеки негов законопроект създаваше проблем

"Дано в министерството да не е така"

Пред Европа и Европейския съюз правителството на Бойко Борисов има свое официално лице на корупцията. Това заяви водачът на листата на БСП за предстоящите евроизбори Елена Йончева.

Тя показа немски вестник с излязла статия със заглавие "Корупцията в България" със снимка на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Йончева зададе въпрос и за думи на самия Цветанов, казани по телевизията тези дни, че нямало кой да го накаже и че след своето излизане от парламента се определил като "Цветанов+". Цветанов се превръща в Цветанов плюс и социалистите искат да знаят какво означава наименованието. Те настояват да разберат дали това означава, че той подготвя мащабни манипилации на изборния процес.