"С или без референдум новините на турски по националната телевизия ще паднат", категорично заяви лидерът на „Атака" Волен Сидеров в ефира на Нова Телевизия.

Това ще бъде постигнато, аз съм убеден, подчерта той. Запитан кога очаква новинарските емисии на турски език да бъдат свалени от национален ефир, Сидеров отговори, че не може да посочи конкретни срокове.

Той обаче изтъкна, че вече повече от 10г. те са фактор в националната телевизия и да останат там още няколко месеца няма да е проблем. По думите на лидера на „Атака" референдумът е логична процедура и тя трябва да се прилага в България.

Сидеров коментира и доста противоречивите реакции сред водещите политици у нас по повод идеята за национално допитване „за" и „против" новините на турски.

Премиерът има позиция, която може да комбинира много фактори и която на други нива не е възможна. Той е в правото си да направи един такъв ход -  да каже това е добре, но сега точно не е добре, посочи Сидеров относно позицията на Бойко Борисов по темата.

Към Н. Михайлова 
Хайде, ако обичаш леко се снижи и помълчи, покрий се.

Попитан защо като че ли е смекчил тона си, лидерът на „Атака" заяви, че години наред е бил подложен на удари и постоянна конфронтация, която може би е изисквала и по-различно поведение.

По повод някои коментари срещу „Атака" Сидеров заяви, че е „необходимо някои хора  да си затраят и  да се скрият някъде в храстите за известно време".

За пример той посочи Надежда Михайлова, като според него „постоянно се изказва, че „Атака" й пречи" и „с някаква магия е станала евродепутат".

Хайде, ако обичаш леко се снижи и помълчи, покрий се", посъветва я Волен Сидеров.

Попитан как ще оцени работата на кабинета Борисов, той отговори, че „за първи път имаме нещо „ново и качествено". Той бе категоричен, че управляващите демонстрират воля и желание за справяне с проблемите в страната.

В тази връзка той изтъкна последните удари на МВР срещу организирана престъпност, като посочи, че за първи път от много време е налице координация между службите.
"МВР си свърши работата. И я свърши добре", отбеляза лидерът на "Атака".

Коментирайки първите месеци от работата на ГЕРБ в правителството, Сидеров каза още, че сред обществото се е създала „една истерия и невротичност".

„Има нереалистични претенции. Проблеми, които 20 години са трупани, а някои хора решиха, че трябва да се решат за дни", посочи той.

"Мисля, че като цяло народът ни осъзнава, че е необходимо време", отбеляза лидерът на „Атака".

На въпрос при какви ситуации партията му би снела подкрепата си от ГЕРБ, Сидеров отговори: „Борисов е човек, който е направил голям залог".

„Той има решителност и трябва да бъде подкрепян. Не мисля, че ще направи някаква издънка", добави Волен Сидеров.