Парламентът поряза Георги Кадиев за 25-те дни платен годишен отпуск. Депутатите не приеха предлаганите от него промени в Кодекса на труда за повече почивки.

Сред мотивите на Кадиев за промените е високото ниво на стрес на работното място. За пример той посочи, че платеният отпуск в страни като Австрия, Франция и Малта е 25 дни.

Работодателите не подкрепят тази мярка, защото това означава повече отговорност за тях, обясни Кадиев. Това няма да доведе до намаляване на БВП, категоричен е той.

Увеличаването на отпуската ще доведе до увеличаване на производителността на труда и на мотивацията на работниците, убеден е депутатът.

Това предложение е популистко, това предложение е опасно за икономиката, намеси се патриотът Димитър Байрактаров. 4 милиарда лева щяла да струва тази мярка на бизнеса или съкращаване на 150 000 работни места.

Пътят към Ада е осеян с добри намерения, предупреди Байрактаров и допълни: „А това води към Ада”.

Трябва да се стимулират хората да работят, отговори на критиките Георги Кадиев. Той подчерта, че също има фирма и трябва да обмисли как ще организира работата в нея при повече платен отпуск.

Тази мярка не води към Ада, изтъкна той и посочи, че ако сегашното положение води към Рая, то той трябвало да се разхожда с крила. Но не сме в Рая, изтъкна Георги Кадиев.