„Не Европейският съюз, а Русия ни освободи! Да на православието, не на европедерастията".

Под тези лозунги премина днешното шествие на „Атака" по случай националния празник 3-ти март. Лидерът на партията Волен Сидеров неофициално откри кампанията за предстоящите евроизбори в деня на Освобождението и се зарече, че именно борбата за православни ценности ще бъде водеща за националистите по време на предстоящата предизборна надпревара.
Той се обяви против „кръвосмешателството, педофилията и педерастията, която се опитват да ни наложат Брюксел".

Малко след 12:00 часа Сидеров се качи на импровизираната подвижна трибуна пред пилоните на НДК и с вик „Да живее свободна България! Честито Освобождение, българи!" постави началото на шествието, подкрепено от около 2500 души, които в последствие набъбнаха двойно за митинга пред "Св. Александър Невски".

Във видимо добро настроение, Сидеров честитеше празника на всички софиянци и ги призоваваше да се присъединят към множеството. За кратко то спираше до определени сгради, където бяха поставени различни лозунги.

„Не искаме европедерастия и гей-бракове", гласеше плакатът, залепен на входа на представителството на Европейската комисия на ул. „Раковска".

Малко по-надолу с плакати бяха окичени Министерство на икономиката и Министерство на финансите. Първото бе призовано „Изгонете монополите, за да не изгоним вас", а второто получи ултиматум „Искаме европейски доходи днес, а не след 40 години".

За кратко Сидеров спря и пред руската църква на бул. „Цар Освободител", където влезе, за да запали свещ в чест на „великия император Александър II, който ни освободи от османското иго". По традиция шествието завърши пред храм-паметника „Св. Александър Невски", където Сидеров говори дълго пред своите привърженици.

„Днес отново оказваме вечна признателност на Русия и слава на всички руски воини, отдали живота си за освобождението", обяви лидерът на „Атака".
Той засегна темата с липсата на смелост у държавниците да наричат нещата с истинските им имена и невъзможността им да си пречупят езиците за това, че на тази дата преди 136 години сме се освободили от турско робство. Сидеров припомни маневрите отпреди няколко дни на турския външен министър Ахмед Давутоглу и съжали, че пред него не са поставени националните въпроси на България.
„Имам много нерешени проблеми между нас и преди да бъдем добри партньори, трябва да ги изчистим", категоричен бе Сидеров.

Под ударите му попадна и външният министър Кристиян Вигенин, на когото множеството поиска оставка заради поведението по време на посещението на Давутоглу.

„Кога най-после българският народ ще узрее да изпрати в тази така мразена сграда на парламента 240 патриоти, вместо предатели", попита агитката си Волен Сидеров и настоя, че няма друг начин животът на българите да се промени".