Работната група към Комисията по партийна дейност на НС на БСП е започнала работа по Концепция за промени в Устава на партията.

Промените трябва да бъдат предложени на предстоящото заседание на 50-ия конгрес на социалистическата партия, който ще се проведе на 11-12 февруари 2023 година.

От пресцентъра на партията поясняват, че основна цел е изготвянето на предложения, които да спомогнат за организационното укрепване на БСП, включително и такива, които да адаптират организационната дейност на партията към новата дигитална среда. Не се дава информация към какви промени в програмата на партията се върви, макар и това да е посочено в заглавието на прессъобщението.

"В унисон с демократичното начало в БСП, това ще се осъществява с помощта и ангажираността на цялата партия, на всички нейни членове", заявяват от БСП.

До края на месец ноември се очаква да дойдат предложения от структурите на БСП от цялата страна. Те ще бъдат обобщени и обсъдени в ръководните органи на партията и след това представени на делегатите на конгреса за окончателно утвърждаване.

Припомняме, че решението за провеждане на Конгрес на БСП през феруари месец следващата година бе взето след изборните резултати на социалистическата партия на последните избори, на които тя остана пета политическа сили според подреждането в 48-ия парламент. Вътрешната опозиция на лидера Корнелия Нинова поиска за пореден път оставката й, като именно това се очакваше да бъде и основна тема на предстоящия конгрес. 

Опитът да бъде приспана БСП е факт, смята Кирил Добрев

Опитът да бъде приспана БСП е факт, смята Кирил Добрев

Кирил Добрев предлага да бъде свикан Конгресът на БСП