Съдът призна Касим Дал за нов председател на НПСД, след като партия взе решение да бъде прекратено членството на досегашния председател Орхан Исмаилов. Това съобщиха от Народна партия "Свобода и достойнство".

На 7 февруари новоизбраният председател е подал заявление до Софийски градски съд (СГС) за вписване на настъпилите в ръководството на партията изменения.

На 28 март Софийски градски съд излезе с решение за вписване на Касим Дал като председател и единствен законен представител на НПСД до свикването на Извънреден конгрес.

НПСД изключи председателя си Орхан Исмаилов

НПСД изключи председателя си Орхан Исмаилов

Временен председател става Касим Дал

От партията признават, че в последната една година работата със структурите им не е била на равнището и стандартите, към които са се стремили.

По думите им веднага след приключване на административната процедура, работата със структурите на терен ще стане по-активна.

Те потвърждават, че партията се готви активно и за евроиборите, като в следващите дни предстоят преговори с различни политически сили от център-дясно.

"Амбицията ни е десните и дясно-центристките партии да имат преобладаващо присъствие в новия Европейски парламент", подчертават от НПСД.

Скандал в новата коалиция на Марешки

Скандал в новата коалиция на Марешки

Касим Дал свали доверието от Орхан Исмаилов

Припомняме, само през януари стана ясно, че НПСД се клати от сериозни вътрешни неразбирателства. В разпространена до медиите декларация от НПСД определиха участието на Орхан Исмаилов в коалицията на Марешки - "Воля - българските родолюбци", като еднолично решение.

От своя страна лидерът на партията отрече да е подписвал нещо, а просто отишъл в НС за срещата с Веселин Марешки.

Дал обаче бе категоричен, че ще поиска оставката на Исмаилов.

На 24 януари "Воля" обяви, че ще се явява на евроизборите с широка коалиция родолюбци.  Малко по-късно стана ясно, че коалицията на Марешки е пред разпад. 

Пред разпад е коалицията на Марешки за евровота

Пред разпад е коалицията на Марешки за евровота

Нямало конфликти между Касим Дал и Орхан Исмаилов