"Винаги всичко е възможно." Това заяви председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски в отговор на въпрос на News.bg дали са възможни лятото избори 2 в 1, ако ротацията в некоалицията не се осъществи. На обичайната си сводка в кулоарите на Партийния дом, Пеевски заяви, че е оптимист, че все пак ротацията ще се случи, тъй като би било голяма грешка, ако се свали евроатлантическото правителство. Трябва да се случи ротацията и да го има правителството, настоя Пеевски.

Той уточни, че има достатъчно много време до 6 март - тогава, когато правителството трябва да подаде оставка, и да се избере следващият ротационен кабинет.

Пеевски също коментира думите на президента Румен Радев, че министрите в изпълнителната власт са пешки. Само държавният глава е редил много "пешки, пешчици, топчета и всякакви други играчки две години поред."

Делян Пеевски очаква депутатите от Комисията по правни въпроси да преодолеят и президентското вето, наложено върху Наказателно-процесуалния кодекс в частта за работата на Висшия съдебен съвет, макар и с изтекъл мандат.

Във връзка с казуса около групата на Мартин Божанов-Нотариуса, Пеевски се надява цялата истина по случая да излезе във временната парламентарна комисия за изясняване на всички факти и обстоятелства около групата на Нотариуса.

Борисов: Ако Денков и Габриел не се разберат, няма да има ротация

Борисов: Ако Денков и Габриел не се разберат, няма да има ротация

Лидерът на ГЕРБ вече не участвал в разговорите за ротацията