9999 подписа внесе в ЦИК ГЕРБ/СДС за регистрация за изборите на 2 април. Иначе партията е събрала 4 пъти повече. Амбицията на ГЕРБ/СДС е да са първа политическа сила. Да си първи е важно, защото това означава, че събираш най-много подкрепа, което пък означава обществена консолидация, сила, да водиш и останалите и обществото напред. Това е нещо, от което обществото ни има нужда, заяви пред медиите Томислав Дончев.

Имаме куп нерешени въпроси в сферата на енергетиката, образованието, икономиката, социалната сфера, инфраструктурата, допълни той. Дончев смята, че обединението ДБ и ПП затваря вратата за бъдещо управление. "В годините назад сме се изправяли срещу всякакви опоненти. Убеден съм, че сме достатъчно силни от гледна точка на подкрепа, достатъчно разумни и консолидирани, да ги победим", посочи Дончев. По мнението му най-важно е България да излезе от циклите на политическа парализа, в които е в последните две години. Той заяви, че България е заобиколена от много бури. Има нужда от някой, който да носи отговорност и да взема решения, посочи Дончев, но коментира още, че политическата апатия ражда чудовища.

ПП и ДБ заедно отлепят копитата на статуквото

ПП и ДБ заедно отлепят копитата на статуквото

Регистрираха се с 9999 подписа

В ГЕРБ смятат, че темата Магнитски може да се отрази на изборите. Това е ярко доказателство, че не умеем да решаваме проблемите си в България като общество, като институции, като правораздавателна система, заяви още Томислав Дончев.

Владислав Горанов все още е член на ГЕРБ, стана ясно от думите на Дончев. Никой от партията не е натискан да се приеме закона на Крум Зарков за контрола и отчетността над главния прокурор - хората на Борисов не били податливи на натиск. Припомняме, че в първата си реакция по отношение на наложените санкции по глобалния закон Магнитски на най-дълго престоялия на поста в Министерство на финансите Владислав Горанов, лидерът на ГЕРБ Борисов заяви, че задължава депутатите си в бъдещото Народно събрание да приемат законодателството за съдебната реформа във вида, в който го предлага Крум Зарков.

ГЕРБ не се разграничи от санкционирания Горанов

ГЕРБ не се разграничи от санкционирания Горанов

Информация е в правомощията на "независимата съдебна власт"